Voeding

Voeding

Onderbelicht in de huidige medische wereld is de invloed van voeding op het functioneren van het menselijk lichaam (en geest). Dat is begrijpelijk aangezien het niet is opgenomen in het wetenschappelijk onderwijs programma... en "wat de boer niet kent... dat lust hij niet". De huidige artsen zijn niet bij machte je juist te informeren. Maar, wat gebeurt er als je verkeerde brandstof in de auto doet ? Dan loopt de motor vast. Goed functioneren op slechte brandstof werkt niet !
Tussen deze twee uitersten manoeuvreert het lichaam zich aangezien het beschikt over een uitermate hoge tolerantiegraad. Dat is dankzij de bufferfunctie die ons lichaam heeft; wij kunnen ons aanpassen.
Laat voeding je medicijn zijn”.  

zei Hippocrates reeds lang geleden

Voeding heeft twee functies: zorgen dat ons lichaam gezond blijft door nieuwe lichaamscellen aan te kunnen maken en oude te vervangen. En ten tweede door energie te geven om te leven en bovenstaande taken uit te voeren. Je zelf dagelijks goed voeden voldoet aan deze vereiste. Wat nu goede voeding is, is een even persoonlijke kwestie als ons DNA is. Hoe kom je dat te weten? Via een uitgebreid interview, het bijhouden van een eetdagboek en ook kan met een bloedtest gescreend worden welke voeding wel of niet geschikt is voor je.
 
Mijn boekje Voed je Goed Voel je Goed (Ankertje €6,=, bij mij te bestellen) legt uit hoe voeding door het lichaam wordt verwerkt. Je mag er namelijk van overtuigd zijn dat met een waarlijk inzicht in je leefstijl en voedingspatroon, jij de eerste stap tot genezing en preventie zet. Ik ben daarom ook natuurvoedingtherapeut (www.natuurdiëtisten.nl) en werk intensief met voeding- en leefwijze tips om je spijsvertering en de gezondheid van de darmen te bevorderen. Want feitelijk zijn het jouw darmen die bepalen dat wàt je eet ook werkelijk het goede is voor je.
De 6- of 30-dagen detoxkuur is een van de vele mogelijkheden om je gezondheid weer in de lift te zetten. Probeer het uit onder mijn begeleiding en ontvang bij de laatste sowieso 1 gratis voetmassage.