Voeding

Voeding

Onderbelicht in de huidige medische wereld is de invloed van voeding op het functioneren van het menselijk lichaam (en geest). Dat is begrijpelijk aangezien het niet is opgenomen in het wetenschappelijk onderwijs programma... en "wat de boer niet kent... dat lust hij niet". De huidige artsen zijn niet bij machte je juist te informeren. Maar, wat gebeurt er als je verkeerde brandstof in de auto doet ? Dan loopt de motor vast. Goed functioneren op slechte brandstof werkt niet ! Helaas is gebleken dat de meeste doden in de corona-crisis personen waren met een achtergrond van chronische gezondheidsproblemen. Die problemen zijn dus lang geleden ontstaan en door leefstijl (voeding en leefwijze) in stand gehouden of verergerd.
Het lichaam manoeuvreert zich tussen willen functioneren en slechte brandstof redelijk goed aangezien het beschikt over een uitermate hoge tolerantiegraad. Dat is dankzij de bufferfunctie die ons lichaam heeft; wij kunnen ons aanpassen.

LAAT VOEDING JE MEDICIJN ZIJN, ZEI HIPPOCRATES REEDS

Op een gegeven moment is het lichaam verzadigd met afvalstoffen door bijvoorbeeld verkeerde voeding. Dan komen de klachten, of ontwikkel je overgewicht door weggestouwde afvalstoffen.
Voeding heeft twee functies: zorgen dat ons lichaam gezond blijft door nieuwe lichaamscellen aan te kunnen maken en oude te vervangen. En ten tweede door energie te geven om te leven en bovenstaande taken uit te voeren. Je zelf dagelijks goed voeden is dus het belangrijkste wil je je lichaam gezond laten blijven.
Wat nu goede voeding is, is een even persoonlijke kwestie als ons DNA is. Hoe kom je dat te weten? Via een uitgebreid interview, het bijhouden van een eetdagboek en ook kan met een bloedtest gescreend worden welke voeding wel of niet geschikt is voor je. Bovendien, en dat is bijna het belangrijkste... je voeding kan wel goed zijn, maar als je darmen niet in staat zijn het goede er uit te halen, door welke reden (te veel gas, te weinig goeie bacterien, beschadigd slijmvlies) dan ook, dan word je er toch niet beter van.
Mijn boekje Voed je Goed Voel je Goed (Ankertje €6,=, bij mij te bestellen) legt uit hoe voeding door het lichaam wordt verwerkt. Je mag er namelijk van overtuigd zijn dat met een inzicht in je leefstijl en voedingspatroon, jij de eerste stap tot genezing en preventie zet. Ik ben daarom ook natuurvoedingtherapeut (www.natuurdiëtisten.nl) en werk intensief met voeding- en leefwijze tips om je spijsvertering en de gezondheid van de darmen te bevorderen. Want feitelijk zijn het jouw darmen die bepalen dat wí t je eet ook werkelijk het goede is voor je.
De 6- of 30-dagen detoxkuur is een van de vele mogelijkheden om je gezondheid weer in de lift te zetten. Probeer het uit onder mijn begeleiding en ontvang bij de laatste sowieso 1 gratis voetmassage.