Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie stimuleert de zelfgenezende kracht in ons lichaam. Bij een reflexzonebehandeling worden de zones op voeten (of handen, oren en rug) behandeld. Deze behandeling heeft effect op lichaam, gevoel en geest. Het is gebaseerd op de idee dat lichaam en geest een eenheid zijn. Als deze eenheid uit balans is, ervaren we dat als "klachten". Reflexzonetherapie kan deze disbalans herstellen.
Een reflexzonebehandeling werkt direct op deze blokkade. Het lichaam probeert namelijk altijd spontaan terug te keren naar zijn eigen toestand van evenwicht (homeostase). Zieke delen van het lichaam krijgen hierdoor de kans zich te herstellen. Bij het aftasten verzamelt Monique informatie die de voeten en het lichaam prijsgeven. Aan de hand van onder andere de Chinese cyclus van elementen (TCM) kan er duidelijkheid ontstaan over het hoe en waarom van de waargenomen blokkades, de “pijnlijke” plekken in de zones. Met speciale massagetechnieken worden de verschillende zones op de voet gevoeld (wat veelal als heel prettig wordt ervaren) en reageert het lichaam "stante pede" met herstel. Het bij iedereen aanwezige zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt direct geactiveerd.

Hoe gaat het in zijn werk?
Alle delen van het lichaam worden weerspiegeld (gereflecteerd) in de zones. Massage van de voet werkt in op de organen, botstructuren, zenuwen, spieren, klieren en vooral ook de lichaamssappen. Verschuivingen hierin laten geest en emoties niet ongemoeid. Deze aanpassingen leiden naar een betere balans. Reflexzonetherapie is geschikt voor iedereen:

·        Man of vrouw

·        Oud of jong

·        Kinderen en

·        Zwangeren of zij die dat willen worden

Het werkt heilzaam bij chronische ¨n acute klachten, van fysieke en psychische aard.


Wanneer kan reflexzonetherapie jou helpen? 

In haar praktijk komen cliënten die last hebben van

·        Hun spijsvertering

·        Gevoelens van onrust, gejaagdheid en stress

·        Niet kunnen ontspannen, pijn in schouders en rug

·        Slaapstoornissen en een algemeen gevoel van vermoeidheid

·        En mensen komen ook gewoon voor totale ontspanning en preventie

·        En voor pijn in de voeten zelf

Wil ook jij je gezondheid Bewust ¨n Onbewust sturen? Bel voor meer informatie of voor een afspraak. Je bent van harte welkom!
Dit ben ik met Hanne Marquardt, de goeroe van de reflexologie